אצבע הדק

אנשים רבים סובלים ממצב הקרוי אצבע הדק, או לחילופין- טריגר פינגר. מדובר על פציעה בכף היד, הגורמת לשינוי בעובי של אחד הגידים המכופפים של האצבעות או במעטפת של הגיד. כתוצאה מכך, נוצר קושי ביישור האצבע לאחר הכיפוף והמטופל חווה תחושת כאב במהלך הפעולה, לצד "קליקים" ואי נוחות. ניתן לטפל באצבע הדק באמצעות טיפול שמרני, הכולל טיפולי פיזיותרפיה ותרופות נוגדות דלקות, אך במקרים חמורים יותר, יהיה צורך בניתוח כירורגי.

אנו במרפאה של ד"ר עמית קדמי נשמח לייעץ ולסייע לכם בטיפול מתקדם ואיכותי במקרים של אצבע הדק. ד"ר קדמי הינו אורתופד מומחה כף יד, מיקרוכירורג ומנתח כף יד בכיר. מדובר על מנהל המרפאה ביחידת כף היד במרכז הרפואי רבין ומנתח בכיר בבית החולים אסותא ברמת החייל. ד"ר קדמי מחזיק בשנים של וותק וניסיון בתחום והוא משתמש בשיטות, בטכנולוגיות ובציוד המתקדם ביותר, לצורך ביצוע ניתוחים זעיר פולשניים.

מה זה אצבע הדק?

קודם כל, חשוב להבין כי לכל אחת מהאצבעות בכף היד שלנו, יש שני גידים מכופפים, מלבד האגודל, המחזיק בגיד בודד. הגיד הינו רקמת חיבור קשיחה, שתפקידה לחבר את השריר לעצמות. כאשר השריר מתכווץ, הוא מושך אחריו את הגיד, אשר בתורו מושך את העצם, ובכך נוצרת התנועה באצבעות. הגידים המכופפים של האצבעות שלנו נמצאים בתוך מעטפת, העוטפת את סיבי הגיד ומגנה עליו. כתוצאה מכך, תנועת האצבעות אמורה להיות חלקה וחופשית, אך במקרה של תסמונת אצבע הדק, מתפתחת דלקת באחד הגידים או במעטפת הגיד, דבר שגורם לנפיחות ולשינוי בעובי הגיד או להיצרות של השרוול. כתוצאה מכך, נמנעת התנועה החופשית של הגיד ונוצר חיכוך, העלול להגביל את התנועה ואף ללכוד את הגיד בתוך המעטפת. ברוב הפעמים המטופל ישמע "קליק" בזמן יישור האצבע או קפיצה פתאומית של האצבע, כמו במקרה של הדק. בחלק מהמקרים האצבע תישאר מכופפת ולא ניתן יהיה ליישר אותה בצורה עצמאית.

אצבע הדק – נקודות חשובות

לא ברוב מה גורם להתפתחות של אצבע הדק, אך ידוע כי התסמונת נוטה להופיע כתוצאה משימוש יתר באצבעות. הדבר נכון עבור אנשים העובדים בעבודת כפיים מאומצת לאורך זמן, קלדנים או כל מי שמעמיס יותר מידי על השרירים המכופפים של האצבעות. התסמונת עלולה להופיע בכל אחת מהאצבעות, אך היא נפוצה יותר באצבע השלישית או הרביעית. הסימפטומים כוללים תנועה לא חלקה בזמן יישור האצבע וקפיצה, "קליק" וכאב שנוטה להתגבר עם הזמן, עד למצב שלא ניתן יהיה ליישר את האצבע. הכאב מורגש בהתחלה בשעות הבוקר, אך עם הזמן הוא נוטה להתקדם לכל שעות היום. ברוב הפעמים, הכאב יופיע בבסיס האצבע הפגועה, באצבע עצמה ובכף היד. חשוב לאבחן ולטפל במצב מוקדם ככל הניתן.

אנו במרפאה של ד"ר עמית קדמי נשמח לסייע ולטפל בכם במקרים של אצבע הדק. למידע נוסף, צרו קשר.

רוצים להתייעץ איתי?